Mikkelvika

Mikkelvika på Ringvassøya er hovedinnfallsporten for verneområdene. Du kan kjøre bil helt ut, og her finner du både parkeringsplass for båthenger og bil, toalett, gapahuk og informasjon. Det er også tilrettelagt med båtutsett.

Her kan være værhardt, men på solfylte stille dager er det flott å ta med båten eller leie en båt. Du kan enten bare kjøre rundt og nyte områdene, eller ta med fiskeutstyr og prøve fiskelykken. Det er også mulig å oppleve sjøfuglene i fuglefjellene.

Det er også et flott startpunkt for padling, og områdene på kysten byr på mange flotte mulige ruter. Legg turen ut fra vær og vind og opplev fuglene, selene, hvalene og naturen ellers.

Gå gjerne i land på en av øyene og gå en tur inn en av dalene eller opp på en topp. Her finnes alt fra fiskevann til multemyrer.

Foto: © Stine Emilie Nøding Hansen
Foto: © Lena Engvik

Rebbenesøya

Fra Mikkelvika kan du ta ferga over til Bromnes på Rebbenesøya. Det finnes mange veldig fine turer å gå her. Du kan for eksempel ta turen over til det marine verneområdet og Toftefjorden, hvor Baalsrud og hans medsoldater ble skutt ned. Eller du kan ta turen opp på Helvetestinden og fortsette over til Breivika. Stikk gjerne innom den lokale butikken i Engvika når du først er her ute!

Haugland gård

Haugland gård er et statlig sikret friluftsområde på Hersøya i landskapsvernområdet. Du må ha båt, kajakk eller på annen måte ta deg ut på sjøen for å komme hit. Her finner du en flytebrygge du kan legge til, og det er mulig å leie hovedhuset som ennå står på gården fra Karlsøy jeger- og fiskeforening. Her finnes også en gapahuk og utedo. Haugland er flott å bruke som base om man ønsker å bruke båt rundt i verneområdene noen dager.

Foto: © Oddrun SKjemstad